Makluman

Laman perkongsian ilmu, pemurnian akidah, membanteras perbomohan, tolong menolong dan perubatan alternatif menurut Islam dan tradisional untuk mencari redha Allah SWT
Free Image Hosting
Assalamualaikum wbh pembaca mukmin sekelian.
Mulai 1 Dec 2012, Laman Emjay di emjayjb.multiply.com telah tidak lagi beroperasi disebabkan Multiply tidak mampu lagi mengendalikannya. Laman Emjay di Multiply yang telah beroperasi semenjak 2006 telah berpindah ke blogspot ini. Maaf di atas segala kesulitan. Selamat membaca dan semoga Allah memberikan taufik hidayah rahmat dan berkat kepada para pembaca sekelian.

Sempena Aidilfitri ini, saya mengucapkan; Taqabalallhu minnna wa minkum
(Semoga Allah SWT menerima amal saya dan amal Anda)

Wednesday, 28 November 2012

Selamat tinggal Laman Emjay di Multiply dan selamat datang Laman Emjay di Blogspot

Assalamualaikum wbh

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Kali ini saya menulis dengan rasa terharu dan cukup emosi kerana maklumlah tempat jatuh lagi dikenang inikan pula Laman Emjay di Multiply. Laman Emjay di Multiply yang dahulunya dapat di akses di http://emjayjb.multiply.com/  tidak akan lagi beroperasi disebabkan Multiply tidak lagi sanggup untuk berkhidmat sebagai laman sosial. Mulai 1 Dec 2012 laman sosial Multiply akan menutup khidmatnya untuk memberi fokus kepada perniagaan lain. Walau bagaimana sedih sekali pun, saya tetap bersyukur alhamdulillah kerana Multiply telah sudi memberi khidmat mengendalikan laman sosial ini semenjak tahun 2006. Apabila Laman Emjay kena hack beberapa kali, pihak Multiply dengan cekapnya telah banyak membantu saya menanganinya.

Suka tak suka saya tiada pilihan dan saya perlu membuat pilihan segera untuk mencari tapak di laman sosial lain yang reliable semoga peristiwa ini tida lagi berulang. Alhamdulillah Laman Emjay kini sudah 80% siap dan sudah boleh diakses di http://laman-emjay.blogspot.com/ .

Apabila membangunkan Laman Emjay di Multiply dahulu, saya tidak  sedar bahawa saya telah membangunkan sesuatu yang setelah beberapa tahun, ia sudah menjadi amat besar untuk saya kendalikannya bersendirian. Ia amat terasa apabila saya ingin memindahkan segala kandungannya ke site baru di Blogspot. Namun saya amat berterima kasih alhamdulillah diatas kurnia nikmatNya dimudahkan saya migrate berpindah ke Blogspot ini. Terima kasih kepada Allah SWT tidak terhingga diatas rahmatNya.

Apabila mendapat notis arahan dari Multiply menyatakan bahawa mereka akan menamatkan khidmat sosial di Multiply ini beberapa bulan lalu, saya sebenarnya semacam sudah kecewa untuk mengendalikan Laman Emjay. Ingin menulis artikel baru pun sudah hilang minat. Itu yang saya tidak mengirim posting baru semenjak bulan Mei lalu disamping kekangan lain. Namun saya bermohon semoga Allah SWT memberikan saya semangat baru serta kekuatan untuk mengendalikan Laman Emjay baru di http://laman-emjay.blogspot.com/.  Mengendalikan blog satu hal dan untuk menghadapi musuh Allah SWT melalui rply mereka yang menguji kesabaran adalah satu hal lain.

Demi untuk mencari saham akhirat maka saya teruskan perjuangan, sekali melangkah semoga terus melangkah semoga saya dikurniai balasan dariNya. Bagi mereka yang sering berkunjung ke Laman Emjay, saya pohon sokongan dalam bentuk doa untuk saya semoga dapat mengendalikan Laman Emjay ini dengan sebaik mungkin. Dan dalam menangani puak Abu Jahal dalam Laman Emjay ini, saya mohon juga dapatlah kiranya para pembaca membantu memberikan reply sewajarnya. Dalam hal ini saya ingin mengucapkan syukur alhamdulillah atas bantuan pembaca yang telah banyak memberikan sokongan dan turut berjuang bersama-sama memberikan reply menjelaskan kepada golongan Abu Jahal ini. Walaubagaimana pun sebenarnya ramai golongan Abu Jahal yang pada awalnya amat menentang Laman Emjay alhamdulillah telah bertaubat dan ada antara mereka yang telah menjadi rakan rapat. Terima kasih Allah SWT. Inilah tujuan sebenar Laman Emjay ditubuhkan untuk meneruskan perjuangan arwah guru saya untuk menentang kesesatan dan perbomohan.

Ya Allah, berikanlah rahmat, berkat, petunjuk, taufik, hidayah dan pertolongan kepada  saya dan semua pembaca Laman Emjay. Permudahkanlah saya mengendalikan Laman Emjay. Berikan kekuatan, perlindungan dan kesabaran. Tunjukkilah kami semua jalan lurus jalan yang Engkau redhai dan jauhilah kami semua dari jalan sesat iaitu jalan yang engkau murkai dan matikanlah kami semua dalam iman. Masukkan kami semua kesyurgaMu. Selawat dan salam ke atas Nabi Muhamad SAW serta semua keluarganya.

Saya yang lemah dan kerdil.

Emjay


No comments:

Post a Comment