Makluman

Laman perkongsian ilmu, pemurnian akidah, membanteras perbomohan, tolong menolong dan perubatan alternatif menurut Islam dan tradisional untuk mencari redha Allah SWT
Free Image Hosting
Assalamualaikum wbh pembaca mukmin sekelian.
Mulai 1 Dec 2012, Laman Emjay di emjayjb.multiply.com telah tidak lagi beroperasi disebabkan Multiply tidak mampu lagi mengendalikannya. Laman Emjay di Multiply yang telah beroperasi semenjak 2006 telah berpindah ke blogspot ini. Maaf di atas segala kesulitan. Selamat membaca dan semoga Allah memberikan taufik hidayah rahmat dan berkat kepada para pembaca sekelian.

Sempena Aidilfitri ini, saya mengucapkan; Taqabalallhu minnna wa minkum
(Semoga Allah SWT menerima amal saya dan amal Anda)

Tuesday, 12 January 2010

Persepsi Melayu tentang Anjing - Tok guru lawan Quran Hadis

Assalamualaikum wbh


Atau KLIK Di SINI Untuk capaian yang lebih pantas 1/7


Atau KLIK Di SINI Untuk capaian yang lebih pantas 2/7


Atau KLIK Di SINI Untuk capaian yang lebih pantas 3/7


Atau KLIK Di SINI Untuk capaian yang lebih pantas 4/7


Atau KLIK Di SINI Untuk capaian yang lebih pantas 5/7Untuk capaian yang lebih pantas 6/7


Atau KLIK Di SINI Untuk capaian yang lebih pantas 7/7


Sekian

Emjay

11 comments:

 1. aslmwht.satu huraian utk renungan bersama.tq

  ReplyDelete
 2. terima kasih berkonsgi ilmu.. :)

  ReplyDelete
 3. Mengapa sampai ada kata2 "Budak-Budak Melayu"?

  ReplyDelete
 4. Wahai anthoine

  Engkau orang Kristian apalah susah-susah nak dengar kuliah Ustadz Rasul Dahri ini.

  Engkau baca Bible Barnabus lagi baik. Dalam Barnabus mana ada tuhan Jesus dan tuhan Mariam! Yang ada hanya Tuhan Allah yang tunggal sahaja bukannya triniti.

  Emjay

  ReplyDelete
 5. Dengan Nama Allah Yang maha Pemurah Lagi maha Penyayang

  Assalamualaikum

  Saudara Emjay. saya ingin bertanya satu soalan iaitu semasa saudara solat, adakah saudara atau guru yang mengajar saudara khusuk semasa mengerjakan rukun islam yang kedua ini. Atau saudara buat-buat khusuk atau solat ikut-ikut orang solat atau nak tunjuk kat orang yang kita solat.
  Jawapan dari saudara saya nantikan.......

  Mana ilmu yang ada kat dada kamu tu dah keluar habis ke, soalan aku tu taklah susah sangat, tak bleh jawab ke? Tanyalah kat guru kau. Dalam 73 golongan, hanya 1 golongan yang pasti masuk ke syurga, ko rasa-rasa muka ko tu ada ciri-ciri tak untuk masuk ke syurga Allah SAW. Cuba tengok muka ko kat cermin. Dah elok jadi orang, nak jadi singa plak, memang padan dengan jambang yang ada, tapi silapnya cuma ekor je kat depan (itu pun pendek).

  ReplyDelete
 6. sains telah membuktikan anjing yang dilatih memburu bila menggigit hasil buruan tidak mengeluarkan air liur seperti air liur yang dikeluarkan ketika anjing itu makan... WA

  ReplyDelete
 7. ENGKORANG JANGAN PERCAYA KAT EMJAYJB (mEMang JAYbon) NANTI KANG BERTAMBAH PLAK RUKUN IMAN KORANG, SYIRKKKKKKKKKKKKK, KAFIRRRRRRRRRRRR + LAKNAT SIKIT.

  SAUDARA EMJAYJB, AKU NAK TANYA, KO ADA KERETA TAK? KO NAIK KERETA, TONTON TV, PAKAI KOPIAH PUTIH KO TU YG KEPAM BAUNYA TU, SYIRKKKKKKKKKKKKK, KAFIRRRRRRRRRRRR + LAKNAT SIKIT. JANGANLAH JADI DAYUSSSSSSS TAKUT NAK TUNJUK MUKA.

  PERHATIAN !!!!!!!!!
  BERITA TV3 MENYATAKAN BAHAWA DAJAL TELAH KELUAR JB, MAKA MARILAH KITA BERSAMA-SAMA MENOLAK DAKWAH SONGSANG INI. SUKA-SUKA NAK JATUHKAN HUKUM.........YANG DIA TAHU HANYA........SYIRKKKKKKKKKKKKK, KAFIRRRRRRRRRRRR + LAKNAT SIKIT.

  ReplyDelete
 8. KO NAK SANGAT TENGOK MUKA AKU YANG HANDSOME NI. KO INGAT AKU DAYUS KE? KAU CABAR AKU YE. NAK SANGAT TENGOK........... HA...HA...HA. ADA BERANI..........

  ReplyDelete